Jablečný koláč

Káťa

Jablečný koláč

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 1 kus
bílý jogurt 150 g
kokosový olej 30 g
ovesná mouka 150 g
skořice mletá 0,5 lžičky
med včelí 2 lžíce
voda vlažná 0,5 hrnku
jablka 5 kusů
skořice mletá 0,5 lžičky
med včelí 1 lžíce
ořechy vlašské 30 g
mléko polotučné 1,5% tuku 0,5 litru
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus
sirup datlový 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Nejprve smícháme vejce, bílý jogurt a kokosový olej. Přisypeme ovesnou mouku, ochutíme skořicí a osladíme dle chuti. Podle potřeby přiléváme vodu (nemělo by to být úplně řídké). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (o průměru 20 cm) a předehřejeme troubu na 180°C.

  2. Nastrouháme 2 jablka, přidáme skořici, sladidlo, nasekané ořechy a vše promícháme. Vzniklou směs poklademe rovnoměrně na těsto a vše dáme péct na 15 min do rozehřáté trouby.

  3. Uvaříme vanilkový puding (já ho vařila v mléce a ve vodě - poměr 1:1 a osladila ho datlovým sirupem). Zbylé 3 jablíčka nakrájíme na slabé měsíčky. Po uplynutí 15 min vyndáme koláč z trouby, navrch nalijeme pudink a na něj poklademe nakrájená jablka. Vše pečeme dalších 15 min.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů