Jablečný koláč
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
bílý jogurt | 150 g |
kokosový olej | 30 g |
ovesná mouka | 150 g |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
med včelí | 2 lžíce |
voda vlažná | 0,5 hrnku |
jablka | 5 kusů |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
med včelí | 1 lžíce |
ořechy vlašské | 30 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 0,5 litru |
puding s příchutí vanilky, prášek | 1 kus |
sirup datlový | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve smícháme vejce, bílý jogurt a kokosový olej. Přisypeme ovesnou mouku, ochutíme skořicí a osladíme dle chuti. Podle potřeby přiléváme vodu (nemělo by to být úplně řídké). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (o průměru 20 cm) a předehřejeme troubu na 180°C.
-
Nastrouháme 2 jablka, přidáme skořici, sladidlo, nasekané ořechy a vše promícháme. Vzniklou směs poklademe rovnoměrně na těsto a vše dáme péct na 15 min do rozehřáté trouby.
-
Uvaříme vanilkový puding (já ho vařila v mléce a ve vodě - poměr 1:1 a osladila ho datlovým sirupem). Zbylé 3 jablíčka nakrájíme na slabé měsíčky. Po uplynutí 15 min vyndáme koláč z trouby, navrch nalijeme pudink a na něj poklademe nakrájená jablka. Vše pečeme dalších 15 min.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů