Tomuto koláči nezle říci ne. Prostě ho zkuste!
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
2,5 lžičky |
2,5 lžičky |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
cukrový sirup - zlatý sirup, golden sirup 3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
15 g |
15 g |
Postup přípravy
-
Všechnu náplň hoďte do misky, přikryjte víkem a pořádně protřepte dokud nebudou jablka důkladně pokryta.
-
Důvod proč toto děláme je ten, že jablka obsahují mnoho vody a voda může způsobit to, že se koláč nespojí dohromady, že tam bude mnoho vody a na konec budete mít KOLÁČOVÉ TĚSTO A JABLKA, ale nebudete mít skvělou kombinaci obojího. Vaši směs dejte přes noc odpočinout do ledničky.
-
Další den, naplňte rendlík tekutinou z jablek spolu s máslem, které pravděpodobně zůstalo navrchu a pokud ne, tak jej přidejte znovu a na mírném plameni vařte dokud nebudete mít polovinu množství, než bylo na začátku. Vyválejte těsto do kulaté formy o velikosti 30 cm s pečícím papírem na dně. Přidejte náplň a vyválejte druhé těsto, které použijete jako takovou „stříšku“ pro koláč.
-
Okrojte přebytečné těsto a utěsněte kraje vydličkou. Se zbývajícím těstem můžete vytvořit symboly, které následně nalepíte na koláč pomocí trošky vody. Důkladně potřete koláč vajíčkem či jej nahraďte rozteklým máslem. Dostane tímto způsobem krásnou barvu. Do koláče vykrojte 4 otvory na dýchání. Nyní pouze koláč dejte do trouby na 190 stupňů po 20 minut či pečte do zlatava!
-
Podávejte teplý či studený s malým popraškem práškového cukru!
Makronutrienty
66%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 085 kJ | 1 336 kJ |
Kalorická hodnota | 259 kcal | 319 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
32,7 g
5,37 g |
40,2 g
6,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,27 SVJ | 4,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,3 g
4,39 g |
15,2 g
5,4 g |
Bílkoviny | 4,45 g | 5,47 g |
Sůl | 0,532 g | 0,654 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů