Vhodný ke snídani či třeba ke kávě. :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
80 g |
80 g |
40 g |
40 g |
40 g |
40 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
100 ml |
100 ml |
1 špetka |
1 špetka |
Ještě | |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Rozpuštěné a vychladlé máslo prošleháme se solí a erythritolem. Pak postupně po jednom zašleháme vejce, poté mléko. Nakonec přimícháme smíchané sypké suroviny.
Vznikne nám husté těsto. Třetinu dáme na dno formy typu srnčí hřbet (používám silikonovou, takže netřeba vymazávat). Poklademe jablky nakrájenými na malé kostičky a posypeme skořicí. Dále následuje další vrstva těsta, opět jablka se skořicí a nakonec zbytek těsta.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut (na 180 stupňů) nebo podle typu trouby.
Makronutrienty
30%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 993 kJ | 748 kJ |
Kalorická hodnota | 237 kcal | 179 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,5 g
1,89 g |
8,64 g
1,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,15 SVJ | 0,864 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,6 g
7,56 g |
14,8 g
5,69 g |
Bílkoviny | 6,59 g | 4,96 g |
Sůl | 0,442 g | 0,333 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů