Jablečný chlebíček - LC

Laduš

Vhodný ke snídani či třeba ke kávě. :)

Jablečný chlebíček - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 3 kusy
máslo čerstvé 100 g
erythritol, sukrin 50 g
mandlová mouka 80 g
ořechy vlašské mleté 40 g
mouka kokosová 40 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
mléko plnotučné 100 ml
sůl 1 špetka
jablka 2 kusy
skořice mletá 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Rozpuštěné a vychladlé máslo prošleháme se solí a erythritolem. Pak postupně po jednom zašleháme vejce, poté mléko. Nakonec přimícháme smíchané sypké suroviny. Vznikne nám husté těsto. Třetinu dáme na dno formy typu srnčí hřbet (používám silikonovou, takže netřeba vymazávat). Poklademe jablky nakrájenými na malé kostičky a posypeme skořicí. Dále následuje další vrstva těsta, opět jablka se skořicí a nakonec zbytek těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut (na 180 stupňů) nebo podle typu trouby.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů