Jablečný chlebíček - LC
Vhodný ke snídani či třeba ke kávě. :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Outdoor a trek
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
máslo čerstvé | 100 g |
erythritol, sukrin | 50 g |
mandlová mouka | 80 g |
ořechy vlašské mleté | 40 g |
mouka kokosová | 40 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
mléko plnotučné | 100 ml |
sůl | 1 špetka |
jablka | 2 kusy |
skořice mletá | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Rozpuštěné a vychladlé máslo prošleháme se solí a erythritolem. Pak postupně po jednom zašleháme vejce, poté mléko. Nakonec přimícháme smíchané sypké suroviny. Vznikne nám husté těsto. Třetinu dáme na dno formy typu srnčí hřbet (používám silikonovou, takže netřeba vymazávat). Poklademe jablky nakrájenými na malé kostičky a posypeme skořicí. Dále následuje další vrstva těsta, opět jablka se skořicí a nakonec zbytek těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut (na 180 stupňů) nebo podle typu trouby.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů