Jablečné řezy se šlehačkou

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Jablečné řezy se šlehačkou 1 další fotka

Postup přípravy

  1. Celá vejce ušlehám s cukrem, přidám olej, potom mouku a prášek a ještě chvilku šlehám. Udělám krásné lehké těsto, které dám upéct na vymazaný a moukou vysypaný plech.

  2. Jablka oloupu a nastrouhám na hrubším struhadle, přiliju 1 hrnek vody a přisypu cukr podle kyselosti jablek. Podusím téměř do měkka. Do půl hrnku vody rozmíchám pudinkový prášek, a přiliju ho do jablek. Nechám chvilku provařit.Ještě horké naliju na upečený piškot a nechám vychladnout.

  3. Šlehačku ušlehám se ztužovači a nanesu na jablkovou náplň. Uhladím a posypu skořicí. Podávám vychlazené.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte