Jako každý rok, mám s nadcházejícím podzimem a zimou spojené chutě a vůně skořice, jablek a perníku. Miluji tu vůni čerstvě upečené buchty, která vám provoní celý byt skořicí. Díky tomu se vždy vrátím ve vzpomínkách do dětství na maminčin neodolatelný perník ...
Více mých sladkých i slaných receptů najdete tady ➡️https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 30m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
4 kusy |
4 kusy |
250 g |
250 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
kořenicí směs perníkové koření 2 lžičky |
2 lžičky |
100 g |
100 g |
60 g |
60 g |
100 g |
100 g |
Poleva | |
30 g |
30 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Smícháme smetanu, žloutky a erythritol, poté přidáme sypké ingredience. Pak do směsi přidáme jablka a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto dáme na plech s pečícím papírem a nahoru posypeme pekanovými ořechy. Pečeme na 190° cca 25 - 30 minut.
-
Po upečení jsem koláč polila kakaovou polevou (100% kakaovou hmotu rozpustíme s máslem).
Makronutrienty
24%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 269 kJ | 1 560 kJ |
Kalorická hodnota | 303 kcal | 373 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
3,02 g |
13,1 g
3,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 1,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,8 g
5,73 g |
31,7 g
7,04 g |
Bílkoviny | 8,32 g | 10,2 g |
Sůl | 0,328 g | 0,404 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů