Jabĺčkové lievance
Zdravé špaldovo - ovsené lievance si môžete dať buď s obľúbeným domácim džemíkom alebo kyslou smotanou vymiešanou s medom :) Posypané škoricou majú ešte väčší, jesenný šmrnc :)
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
- Obědy a večeře
- Recepty po babičce
- Smažení v tuku
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná | 1 hrnek |
ovesná mouka | 1 hrnek |
cukr třtinový | 2 lžíce |
skořice mletá | 1 lžička |
mléko rostlinné | 1 hrnek |
vajíčka | 3 kusy |
jablka | 2 kusy |
olej řepkový | 50 ml |
skořice mletá | 1 lžička |
med včelí | 3 lžíce |
zakysaná smetana | 200 g |
Postup přípravy
-
Zmiešame spolu špaldovú a ovsenú múku. Do zmesi múk vmiešame trstinový cukor spolu so škoricou. Do múky nalejeme mlieko, pridáme vajcia a asi 3 minúty šlaháme do konzistencie lievancového cesta. Ak je cesto husté, pridáme ešte viac mlieka. Ku koncu do cesta vmiešame postrúhané jabĺčka.
-
Pečieme v panvičke na rastlinnom oleji. Medzi hotové lievance môžeme klásť jabĺčkové kolieska, výborné sú poliate kyslou smotanou vymiešanou s medom. Fantázii sa ale medze nekladú a vy si ich môžete ochutiť podľa svojho gusta :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů