Frittata je původem italský pokrm podobný omeletě. Jde o omeletu, která se pomalu dopéká v troubě, může se jíst teplá i studená. Tento pokrm je vhodný ke snídani, obědu i večeři a nejlepší je se zeleninovým salátem.
Více inspirace hledejte zde ➡️https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 20m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
10 kusů |
10 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
šunka sušená, pršut, prosciutto 150 g |
150 g |
70 g |
70 g |
30 g |
30 g |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a opečeme na másle, dokud nebude lehce nazlátlá. Poté do pánve přidáme rozšlehaná vejce s mlékem, solí, pepřem a chvilku pečeme. Až se směs začne od krajů pánve propékat, přidáme do ní celé olivy a na plátky nakrájenou sušenou šunku.
-
Pánev přendáme do předehřáté trouby a frittatu dopečeme (cca 6 - 8 minut na 190°). Ke konci pečení jsem nahoru přidala na kousky nakrájenou goudu. Podáváme se zeleninovým salátem.
Makronutrienty
10%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 653 kJ | 1 098 kJ |
Kalorická hodnota | 156 kcal | 262 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,53 g
1,04 g |
4,24 g
1,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,253 SVJ | 0,424 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,8 g
4,33 g |
18,2 g
7,27 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 20,1 g |
Sůl | 2,06 g | 3,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů