Jedno z nejoblíběnějších cukroví, i v lowcarb verzi je výborné.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
100 g |
100 g |
70 g |
70 g |
30 g |
30 g |
140 g |
140 g |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
2 ml |
2 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrájíme kolečka.
Pečeme asi 8 minut/170°C.
Druhý den plníme máslovým krémem: kešu, máslo, marmeláda, rum, sladidlo, pocákané čokoládou a sypané mrazem sušenými jahodami
Makronutrienty
28%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 229 kJ | 446 kJ |
Kalorická hodnota | 533 kcal | 107 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,4 g
3,08 g |
4,49 g
0,616 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,24 SVJ | 0,449 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
47,2 g
21,2 g |
9,46 g
4,25 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 2,37 g |
Sůl | 0,099 g | 0,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů