Irish stew na černém pivu

Hana Mlavcová

Jídla s alkoholem mám moc ráda. Udělají z obyčejného jídla neobyčejnou pochoutku. Irish stew neboli Irský guláš spolu se segedínským gulášem patří mezi mé gulášové favority.

Irish stew na černém pivu

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
sojové maso, kostky 100 g
česnek stroužky 2 kusy
cibule 1 kus
mrkev 2 kusy
brambory konzumní pozdní 200 g
pivo tmavé 200 ml
tymián sušený 2 g
olej řepkový 2 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
bujón zeleninový 1 kus

Postup přípravy

  1. Sójové kostky uvaříme v osolené vodě. Mrkev očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci rozehřejeme olej a necháme chvíli osmahnout uvařené sójové kostky a prolisovaný česnek. Po chvíli podlijeme černým pivem a necháme podusit. Přidáme brambory, cibuli, mrkev, tymián, zeleninový bujón a zalijeme cca 0,5 l vody. Necháme povařit do změknutí cca 20-30 minut.

  2. Sójové maso je v tomto receptu obzvlášť vydařené. Je ochucené jemnou chutí černého piva a krásně se rozsýpá. Irish stew před podáváním zdobíme čerstvými bylinkami, já použila pažitku. Dobrou chuť!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů