Irish stew na černém pivu
Jídla s alkoholem mám moc ráda. Udělají z obyčejného jídla neobyčejnou pochoutku. Irish stew neboli Irský guláš spolu se segedínským gulášem patří mezi mé gulášové favority.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
sojové maso, kostky | 100 g |
česnek stroužky | 2 kusy |
cibule | 1 kus |
mrkev | 2 kusy |
brambory konzumní pozdní | 200 g |
pivo tmavé | 200 ml |
tymián sušený | 2 g |
olej řepkový | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
bujón zeleninový | 1 kus |
Postup přípravy
-
Sójové kostky uvaříme v osolené vodě. Mrkev očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci rozehřejeme olej a necháme chvíli osmahnout uvařené sójové kostky a prolisovaný česnek. Po chvíli podlijeme černým pivem a necháme podusit. Přidáme brambory, cibuli, mrkev, tymián, zeleninový bujón a zalijeme cca 0,5 l vody. Necháme povařit do změknutí cca 20-30 minut.
-
Sójové maso je v tomto receptu obzvlášť vydařené. Je ochucené jemnou chutí černého piva a krásně se rozsýpá. Irish stew před podáváním zdobíme čerstvými bylinkami, já použila pažitku. Dobrou chuť!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů