Irish stew na černém pivu

Hana Mlavcová

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Irish stew na černém pivu

Jídla s alkoholem mám moc ráda. Udělají z obyčejného jídla neobyčejnou pochoutku. Irish stew neboli Irský guláš spolu se segedínským gulášem patří mezi mé gulášové favority.

Postup přípravy

  1. Sójové kostky uvaříme v osolené vodě. Mrkev očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci rozehřejeme olej a necháme chvíli osmahnout uvařené sójové kostky a prolisovaný česnek. Po chvíli podlijeme černým pivem a necháme podusit. Přidáme brambory, cibuli, mrkev, tymián, zeleninový bujón a zalijeme cca 0,5 l vody. Necháme povařit do změknutí cca 20-30 minut.

  2. Sójové maso je v tomto receptu obzvlášť vydařené. Je ochucené jemnou chutí černého piva a krásně se rozsýpá. Irish stew před podáváním zdobíme čerstvými bylinkami, já použila pažitku. Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte