U nás velmi oblíbené lowcarb jídlo. Večer si naložím, druhý den mám do 30 minut nízkosacharidový oběd na stole, pochutnají si i děti. Pro ty ovšem vynechávám chilli.
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
800 g |
800 g |
150 g |
150 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 lžičky |
3 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
5 cm |
5 cm |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Omáčka | |
30 g |
30 g |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 400 g |
400 g |
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky o velikosti cca 2x 2cm. Suroviny na marinádu smíchejte ve větší míse společně s nakrájeným kuřetem. Marinujte minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc. Pro děti vynechte chilli, kari koření můžete nahradit také sušenou kurkumou. Pokud vám sedí citron, můžete do marinády nastouhat také kůru z poloviny citronu.
-
Do velké pánve dejte máslo, do rozpáleného vkládejte kousky masa a restujte asi 5 minut.
Přidejte rajčata, šlehačku, xylitol a sůl, společně duste asi 20 minut.
-
Na talíři dozdobte čerstvým koriandrem.
Jako příloha se hodí květáková rýže, LC placky či knedlík.
Jídlo lze bez problémů zmrazit, doporučujeme ale přidat smetanu až po rozmražení:)
Makronutrienty
15%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 533 kJ | 2 118 kJ |
Kalorická hodnota | 127 kcal | 506 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,52 g
1,7 g |
14 g
6,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,352 SVJ | 1,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,06 g
3,78 g |
28 g
15 g |
Bílkoviny | 12,4 g | 49,3 g |
Sůl | 0,938 g | 3,73 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů