INDICKÁ KUŘECÍ SMĚS S OPEČENÝM BRAMBOREM

Danula

Občas to chce něco pikantnějšího...

INDICKÁ KUŘECÍ SMĚS S OPEČENÝM BRAMBOREM

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 500 g
sojová omáčka 1 lžíce
omáčka kari, curry 10 g
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička
olej řepkový 1 lžíce
cibule 1 kus
česnek stroužky 5 kusů
mrkev 1 kus
pórek 0,5 kusu
hlávkové bílé zelí 0,25 kusu
klíčky mungo fazolí, sterilované 200 g
kořenicí pasta chilli 1 lžička
sůl 1 lžička
cukr moučka 1 lžička
bujón drůbeží, kuřecí 1 kus
voda 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na silnější proužky, posypeme grilovacím kořením a kari, pokapeme tmavou sojovou omáčkou, důkladně promneme a uložíme přes noc do ledničky.

  2. Poté na oleji orestujeme cibuli s česnekem, přisypeme čerstvou zeleninu a zprudka opečeme. Odložíme stranou do misky, do pánve přidáme olej a zprudka na něm zarestujeme maso. Zalijeme tmavou sojovou omáčkou, přidáme zeleninu, Sambal Oelek, fazolové klíčky, kari, asi lžičku cukru a kostku bujonu, rozmíchanou v troše vody. Promícháme, případně zahustíme trochou hotové jíšky a dochutíme solí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů