INDIÁNCI

Silvie Ondráčková

INDIÁNCI

Suroviny pro 40 osob

Čeho Kolik
cukr krupice 125 g
hladká mouka pšeničná 225 g
škrob jemný 25 g
vaječný bílek 300 g
vaječný žloutek 175 g
voda 75 ml
vaječný bílek 3 kusy
cukr krupice 200 g
marmeláda jahodová, džem 2 lžíce
poleva s čokoládovou příchutí 200 g
tuk pokrmový 100% 100 g

Postup přípravy

  1. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky šleháme s cukrem na pevný sníh. V druhé míse smícháme žloutky s vodou a 1/3 prosáté mouky na kaši. Do této směsi lehce vmícháme sníh a na konec zbytek mouky se škrobem. Hmotu ihned stříkáme hladkou trubičkou na plechy s papírem a pečeme při teplotě 170°C

  2. Hotové buflery nesundavám z pečícího papíru. Jsou přilepeny a krásné se na ně stříká sníh nebo likérové špičky.

  3. Pěnu šleham tak dlouho dokud se obě hmoty krásné nespojí

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů