INDIÁNCI
- 2h
- 40 porcí
- náročné
Suroviny pro 40 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cukr krupice | 125 g |
hladká mouka pšeničná | 225 g |
škrob jemný | 25 g |
vaječný bílek | 300 g |
vaječný žloutek | 175 g |
voda | 75 ml |
vaječný bílek | 3 kusy |
cukr krupice | 200 g |
marmeláda jahodová, džem | 2 lžíce |
poleva s čokoládovou příchutí | 200 g |
tuk pokrmový 100% | 100 g |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíme od žloutků. Bílky šleháme s cukrem na pevný sníh. V druhé míse smícháme žloutky s vodou a 1/3 prosáté mouky na kaši. Do této směsi lehce vmícháme sníh a na konec zbytek mouky se škrobem. Hmotu ihned stříkáme hladkou trubičkou na plechy s papírem a pečeme při teplotě 170°C
-
Hotové buflery nesundavám z pečícího papíru. Jsou přilepeny a krásné se na ně stříká sníh nebo likérové špičky.
-
Pěnu šleham tak dlouho dokud se obě hmoty krásné nespojí
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů