- 2h
- 40 porcí
- náročné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
125 g |
125 g |
225 g |
225 g |
25 g |
25 g |
300 g |
300 g |
175 g |
175 g |
75 ml |
75 ml |
Sníh | |
3 kusy |
3 kusy |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Poleva | |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíme od žloutků. Bílky šleháme s cukrem na pevný sníh. V druhé míse smícháme žloutky s vodou a 1/3 prosáté mouky na kaši. Do této směsi lehce vmícháme sníh a na konec zbytek mouky se škrobem.
Hmotu ihned stříkáme hladkou trubičkou na plechy s papírem a pečeme při teplotě 170°C
-
Hotové buflery nesundavám z pečícího papíru. Jsou přilepeny a krásné se na ně stříká sníh nebo likérové špičky.
-
Pěnu šleham tak dlouho dokud se obě hmoty krásné nespojí
Makronutrienty
74%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 212 kJ | 482 kJ |
Kalorická hodnota | 290 kcal | 115 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
44,2 g
31,2 g |
17,6 g
12,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,42 SVJ | 1,76 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,53 g
2,43 g |
3,79 g
0,967 g |
Bílkoviny | 6,18 g | 2,46 g |
Sůl | 0,132 g | 0,052 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů