Hustá dýňová polévka

Kateřina Gallinová

Bez dosolení se jedná o recept vhodný přibližně od 9 měsíců, pro starší děti můžete zkusit pro změnu přidat i celer, různé koření, bylinky či pomerančovou šťávu.

Hustá dýňová polévka

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
dýně máslová 1 kus
mrkev 2 kusy
petržel kořenová 1 kus
kokosové mléko 1 hrnek
olivový olej panenský 1 lžíce
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Dýni zbavte semínek, oloupejte (hokkaido loupat nemusíte) a nakrájejte na klínky.

  2. Mrkve a petržel oškrábejte, zbavte zbytků kořínků a listů a rozkrojte na poloviny.

  3. Na plech položte pečící papír, pokapejte ho olivovým olejem a naskládejte na něj pokrájenou zeleninu. Upečte ji při 200 °C doměkka, měla by být hotová přibližně za půl hodiny.

  4. Upečenou zeleninu rozmixujte s kokosovým “mlékem”, podle potřeby přilijte vodu, uveďte do varu a polévku dochuťte solí a ihned ji podávejte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů