Hustá dýňová polévka
Bez dosolení se jedná o recept vhodný přibližně od 9 měsíců, pro starší děti můžete zkusit pro změnu přidat i celer, různé koření, bylinky či pomerančovou šťávu.
- 45m
- 3 porce
- jednoduché
- Americké
- Lchf, low carb
- Mixér
- Paleo
- Pečení
- Polévky
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně máslová | 1 kus |
mrkev | 2 kusy |
petržel kořenová | 1 kus |
kokosové mléko | 1 hrnek |
olivový olej panenský | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni zbavte semínek, oloupejte (hokkaido loupat nemusíte) a nakrájejte na klínky.
-
Mrkve a petržel oškrábejte, zbavte zbytků kořínků a listů a rozkrojte na poloviny.
-
Na plech položte pečící papír, pokapejte ho olivovým olejem a naskládejte na něj pokrájenou zeleninu. Upečte ji při 200 °C doměkka, měla by být hotová přibližně za půl hodiny.
-
Upečenou zeleninu rozmixujte s kokosovým “mlékem”, podle potřeby přilijte vodu, uveďte do varu a polévku dochuťte solí a ihned ji podávejte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů