Huspenina
Typická pochoutka v čase zabíjaček, od Janky Folkové, děkujeme :)
- 1h:30m
- 5 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mražení a chlazení
- Obědy a večeře
- Paleo
- Papinův hrnec
- Primal
- Recepty po babičce
- Silvestr
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové přední koleno | 800 g |
vepřový bok, bůček bez kosti | 200 g |
sůl | 1 lžička |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
pepř černý celý | 1 lžička |
cibule | 1 kus |
Postup přípravy
-
Uvařila jsem přední (malé) koleno a kousek bůčku ( lžička soli, bobkový list, lžička kuliček pepře, cibule i se slupkou, asi 2 l vody - vařila jsem v tlakáči něco přes hodinu). Čistého masa bylo 40 dkg, kůže 25 dkg, hrnek vývaru. Kůže jsem rozmixovala s vývarem, maso překrájela na větší kousky, vše promíchala v míse a nalila do formy.
-
Dáme ztuhnout přes noc do lednice, servírujeme s octem a cibulí :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů