Hummus

Dáša

Nejoblíbenější veganská "pomazánka" k zelenině, na pečivo nebo jen tak samotná :)

Hummus

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
cirzna 150 g
olivový olej 50 ml
tahini, sezamová pasta 15 g
česnek 1 stroužek
sůl 0,2 lžičky
citronová šťáva, čerstvá 3 lžíce
římský kmín mletý, cumin 1,5 lžiček
avokádo 220 g

Postup přípravy

  1. Cizrnu dejte do vody, přidejte trochu jedlé sody a nechte namočené 12 hodin. Pak ji uvařte. Nebo můžete jako já použít sterilovanou cizrnu (400 g). Cizrnu dejte do cedníku a proplachujte dokud se nepřestane dělat pěna. Poté dejte do mixéru, přidejte všechny ostatní suroviny a mixujte až vznikne hladká pasta. Pokud by byla moc hustá, přidejte trochu olivového oleje. Hummus můžete dochutit i jiným kořením, přidat petrželku nebo avokáda.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů