Hummus

Adéla Kábelová

Hummus

Hummus je pomazánka z cizrny. Dá se ale skvěle použít jako dip třeba k zelenině.

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme cizrnu, kterou jsem propláchla a nechala okapat. Přidáme stroužek česneku (nebo dle chuti), sůl, pepř, tahini pastu (cca 1 pořádná lžička), olivový olej, šťávu z cca půlky citronu, špetku římského kmínu a sladké papriky. Přidáme k tomu 2 nebo 3 kostky ledu a rozmixujeme.

    Pokud je hummus příliš hustý, přidáme vodu z rozpuštěného ledu nebo citronovou šťávu.

    Alternativně můžeme přidat do směsi navíc také sušená rajčata a/nebo olivy a rozmixovat.

    Pokud se nám nechce dělat hummus doma, můžeme jej koupit hotový v obchodě. Složením se ale skoro nikdy nevyrovná tomu domácímu :-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte