Hrstková čočková polévka
Jednoduchá sytá polévka na chladné dny.
- 1h
- 5 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
čočka červená | 2 lžíce |
čočka žlutá | 2 lžíce |
hrách žlutý | 2 lžíce |
jáhly, proso | 1 lžička |
fazole mungo | 1 lžička |
rýže bílá | 1 lžíce |
kroupy, krupky | 10 g |
brambory pozdní | 100 g |
směs sušené zeleníny - polévková | 20 g |
rýžový olej | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
libeček | 1 hrst |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Vše orestujte na rozpáleném oleji, zalijte vodou a vařte do úplného změknutí. Během vaření přidejte libeček, na konec sůl a pepř. Nebo také používám polévkové koření od Davídka. K polévce se ideálně hodí pita chléb.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů