Hrnkové brownies z červené řepy a hořké čokolády

Jídelní plán

Vynikající a zdravější verze čokoládové brownies. Super rychlý a snadný recept. Můžete přidat čokoládový protein pro fitness verzi a oříšky nebo mandle na ozdobení.

Hrnkové brownies z červené řepy a hořké čokolády

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 1 hrnek
cukr třtinový 3 lžíce
červená řepa, předvařená 500 g
čokoláda hořká, 80 - 90% 100 g
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžíce
kypřící prášek do perníku 1 kus
vejce slepičí střední, m 3 kusy
olej řepkový 0,3 hrnku
sůl 1 špetka
prášek proteinový, čokoláda 50 g

Postup přípravy

  1. Troubu zahřejeme na 180°C. Všechny suché suroviny důkladně promícháme do mísy. Pokud nemáte protein, ničemu to nevadí:) Červenou řepu nakrájíme na kostičky a ohřejeme v kastrůlku nebo mikrovlnce. Na kousky si nalámeme čokoládu. Do mixéru nalijeme olej, přidáme řepu, čokoládu a umixujeme dohladka. Přidáme vejce a ještě jednou promixujeme. Vlijeme na suchou směs a prošleháme na řidší těsto. Pekáček vyložíme pečicím papírem a těsto na něj nalijeme. Pečeme 30 - 35 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů