Hrníčkové knedlíky - bezlepkové nadýchané

Oli

Bezlepkáři ocení, jsou dobré a vždy se povedou....dobrou chuť !

Hrníčkové knedlíky - bezlepkové nadýchané

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
bezlepková mouka, univerzální směs 100 g
mouka pohanková 100 g
mléko polotučné 1,5% tuku 200 ml
cukr moučka 0,5 lžičky
sůl 2 špetky
droždí kostka 0,5 kusu
vajíčka 1 kus
houska bez lepku 0,5 kusu

Postup přípravy

  1. Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka se špetkou cukru. Vzejíté vylijeme do mouky se solí a vajíčkem, vypracujeme řidší těsto, zapracujeme na malé kostičky nakrájenou housku.

  2. Vymažeme si 4 hrníčky hojně sádlem. Do nich dáme lžící těsto a necháme 40 minut na teple kynout.

  3. Do kastrolu dáme podně vody, pařák a na něj hrníčky s těstem. Vaříme pomalu asi 20-25 minut (zkuste špejlí).

  4. Hotové opatrně vyklopíme, pomůžeme si po obvodu nožem, jde to dobře. Nakrájíme na plátky. Já dala do 3 hrnků, ale lepší do 4, budou 4 porce akorát.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů