Hrníčkové knedlíky - bezlepkové nadýchané
Bezlepkáři ocení, jsou dobré a vždy se povedou....dobrou chuť !
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
bezlepková mouka, univerzální směs | 100 g |
mouka pohanková | 100 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 200 ml |
cukr moučka | 0,5 lžičky |
sůl | 2 špetky |
droždí kostka | 0,5 kusu |
vajíčka | 1 kus |
houska bez lepku | 0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka se špetkou cukru. Vzejíté vylijeme do mouky se solí a vajíčkem, vypracujeme řidší těsto, zapracujeme na malé kostičky nakrájenou housku.
-
Vymažeme si 4 hrníčky hojně sádlem. Do nich dáme lžící těsto a necháme 40 minut na teple kynout.
-
Do kastrolu dáme podně vody, pařák a na něj hrníčky s těstem. Vaříme pomalu asi 20-25 minut (zkuste špejlí).
-
Hotové opatrně vyklopíme, pomůžeme si po obvodu nožem, jde to dobře. Nakrájíme na plátky. Já dala do 3 hrnků, ale lepší do 4, budou 4 porce akorát.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů