Bezlepkáři ocení, jsou dobré a vždy se povedou....dobrou chuť !
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bezlepková mouka, univerzální směs 100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
200 ml |
200 ml |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka se špetkou cukru.
Vzejíté vylijeme do mouky se solí a vajíčkem, vypracujeme řidší těsto, zapracujeme na malé kostičky nakrájenou housku.
-
Vymažeme si 4 hrníčky hojně sádlem. Do nich dáme lžící těsto a necháme 40 minut na teple kynout.
-
Do kastrolu dáme podně vody, pařák a na něj hrníčky s těstem. Vaříme pomalu asi 20-25 minut (zkuste špejlí).
-
Hotové opatrně vyklopíme, pomůžeme si po obvodu nožem, jde to dobře. Nakrájíme na plátky.
Já dala do 3 hrnků, ale lepší do 4, budou 4 porce akorát.
Makronutrienty
80%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Sacharidy
z toho cukry |
39,9 g
3,08 g |
48,4 g
3,73 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,99 SVJ | 4,84 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,44 g
1,19 g |
4,18 g
1,44 g |
Bílkoviny | 6,5 g | 7,88 g |
Sůl | 0,579 g | 0,702 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů