Hrníčkové knedlíky - bezlepkové nadýchané

Oli

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Hrníčkové knedlíky - bezlepkové nadýchané

Bezlepkáři ocení, jsou dobré a vždy se povedou....dobrou chuť !

Postup přípravy

  1. Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka se špetkou cukru.

    Vzejíté vylijeme do mouky se solí a vajíčkem, vypracujeme řidší těsto, zapracujeme na malé kostičky nakrájenou housku.

  2. Vymažeme si 4 hrníčky hojně sádlem. Do nich dáme lžící těsto a necháme 40 minut na teple kynout.

  3. Do kastrolu dáme podně vody, pařák a na něj hrníčky s těstem. Vaříme pomalu asi 20-25 minut (zkuste špejlí).

  4. Hotové opatrně vyklopíme, pomůžeme si po obvodu nožem, jde to dobře. Nakrájíme na plátky.

    Já dala do 3 hrnků, ale lepší do 4, budou 4 porce akorát.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte