Neskutočne šťavnata buchta sa dá upiecť aj bez použitia vajec alebo inej živočíšnej zložky :)
Presvedčte sa o tom sami, a potešte sa sa touto vegan nádherou, v ktorej rozvoniava kokos a hrozienka a chrumká kvalitná 90% čokoláda :)
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 hrnky |
2 hrnky |
z toho 1 hrnek je odpad z kokosového mléka 2 hrnky |
2 hrnky |
2 hrnky |
2 hrnky |
0,75 hrnku |
0,75 hrnku |
40 g |
40 g |
1 hrnek |
1 hrnek |
bezfosfátový Dr.Oetker 1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrst |
1 hrst |
100 g |
100 g |
Poleva | |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
Na posypání | |
3 lžíce |
3 lžíce |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Najskôr si pripravíme kokosové mlieko. U nás sa, ako tradične, robilo v MioMate, vy si ho, ale samozrejme, môžete spraviť aj bez neho. Dôležité pri tomto recepte je nevyhodiť cenný odpad z tohto mlieka - kokosovú drť, ktorá nám ďalej poslúži :)
-
Keď sa už vrhneme na samotnú prípravu koláča, tak si najprv zvlášť zmiešame suché a zvlášť mokré ingrediencie, ktoré potom spojíme v jedno cesto.
-
Buchtu pečieme na 180 stupňov, približne 30 minút. Cesto je vlhké, netreba sa potom lakať, že by buchta nebola dopečená :)
-
Na našu buchtu si spravíme aj skvelú polevu alebo teda náš domáci datlový sirup :)
Datle odkôstkujeme.
Zalejeme ich vodou a necháme cca 4 hodiny odpočinúť.
Rozmixujeme na datlovú pastu.
Buchtu potrieme súvislou vrstvou pasty.
-
Pasta nám poslúži aj ako vynikajúce sladidlo aj do ďalších jedál, ako napríklad do našich obľúbených raňajkových kaší :) Skladujeme ju v chlade.
-
Čo iné by lepšie poslúžilo na posypanie kokosovo - čokoládovej buchty ako strúhaný kokos a kokosový chips? :)
Makronutrienty
50%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 724 kJ | 2 397 kJ |
Kalorická hodnota | 412 kcal | 573 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
34,9 g
14 g |
48,6 g
19,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,49 SVJ | 4,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,7 g
17,2 g |
42,7 g
24 g |
Bílkoviny | 4,88 g | 6,78 g |
Sůl | 2,72 g | 3,78 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů