Hříšná ořechová srdíčka

Na vlně chuti

Honila mě mlsná a zároveň jsem potřebovala vážně energeticky nakopnout a udělat si takovou sladkou radost, noční budíčky dětiček mi dávají zabrat a spánek pod 4 hodiny nedej bože 1 hodina, tak to už chce vážně doping. Musím říct: „sakra proč jsem toho udělala tak málo“. Vánoce za námi a svátek zamilovaných před námi, a tyto srdíčka se skvěle k této příležitosti hodí. Navíc jejich příprava zabere krátkou chvíli, z krému jsem naprosto nadšená a rozhodně jej zopakuji v nějakém dortíku je naprosto dokonalý. Rozhodně tento dezert vyzkoušejte, nebudete litovat.

Hříšná ořechová srdíčka

Suroviny pro 7 osob

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 60 g
ořechy vlašské mleté 2 lžíce
sirup javorový 1 lžíce
kakaové máslo 30 g
ořechy vlašské 35 g
ořechy kešu 40 g
bílkový sýr natural (šmakoun, schmaky) 60 g
mléko mandlové, rostlinný nápoj 80 ml
sirup javorový 2 lžíce
čokoláda hořká na vaření 50 g
jahody 7 kusů
bílá čokoláda 20 g

Postup přípravy

  1. Nejprve příprava korpusu. Ovesné vločky dáme na pánev společně s pomletými vlašskými ořechy, přidáme javorový sirup, tolik, aby se vločky všechny namočily, krátce vše prohřejeme, aby se směs hezky lepila, odstavíme. Hotovou směs vtlačíme do silikonových formiček, já měla srdíčka, upěchujeme, necháme zatuhnout (můžeme dát na chvíli do lednici či mrazáku) a opatrně vyndáme, bude sloužit jako korpus.

  2. Pustíme se do přípravy krému, kakaové máslo rozehřejeme ve vodní lázni, do vyšší nádoby nastrouháme přírodního Šmakouna, přidáme vlašské a kešu ořechy, zalijeme rozpuštěným kakaovým máslem, přilijeme rostlinné mléko a začneme mixovat tyčovým mixérem, dle chuti dosladíme javorovým sirupem a dle požadované konzistence můžeme ještě případně krém doředit.

  3. Rozehřejeme si čokoládu na vaření nalijeme do formiček, na čokoládu, kterou necháme krátce zatuhnout (já neměla čas tak jsem dala přímo krém do čokolády, pokud chcete rozteklý tvar nenechávejte stát, pokud chcete oddělená patra, nechte krátce zatuhnout, ale ne příliš, aby se čokoláda s krémem spojila) přidáme na čokoládu připravený krém a zaklopíme připraveným srdíčkovým korpusem. Hotovo, dáme do lednice pořádně zatuhnout. Nešetřete s čokoládovou polevou, čokoláda by se mohla při vyndávání odlomit, chce to silnější vrstvu, já dávala 2 poctivé kávové lžičky na formičku. Před servírováním můžeme ozdobit čerstvým ovocem, já zvolila jahody a nastrouhanou bílou vegan čokoládu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů