- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Houby | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
500 g |
500 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
150 ml |
150 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
Maso | |
2 kusy |
2 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na bravčovej masti orestujem 1 veľkú cibuľu, pridám nakrájané 2 strúčiky cesnaku, mletú červenù papriku, môže byť aj pikantná a drvenù rascu, premiešam a pridám čerstvé, pokrájané hriby znova všetko dobre premiešam, prikryjem a pomaly dusìm za občasného miešania 20 minùt.
-
Vodu nedávam, huby si pustia vodu, potom pridám soľ, mleté čierne korenie a 150 ml sladkej smotany, varím ešte cca 10 minùt. Pred koncom pridam ešte trochu masla a najemno pokrajanù čerstvú petržlenovú vňať.
-
Kuracie prsia si osolim, okorením narežem a do zárezov vložím slaninku a syr, prudko opekám zo všetkých strán, potom už len prikryjem a pomaly dopekám.
Makronutrienty
13%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 585 kJ | 4 084 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 976 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,08 g
0,789 g |
21,5 g
5,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,308 SVJ | 2,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,91 g
3,95 g |
62,1 g
27,5 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 78,2 g |
Sůl | 0,558 g | 3,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů