Hrìbový perkelt s plneným kuracím mäsom

MIMA

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Hrìbový perkelt s plneným kuracím mäsom

Postup přípravy

  1. Na bravčovej masti orestujem 1 veľkú cibuľu, pridám nakrájané 2 strúčiky cesnaku, mletú červenù papriku, môže byť aj pikantná a drvenù rascu, premiešam a pridám čerstvé, pokrájané hriby znova všetko dobre premiešam, prikryjem a pomaly dusìm za občasného miešania 20 minùt.

  2. Vodu nedávam, huby si pustia vodu, potom pridám soľ, mleté čierne korenie a 150 ml sladkej smotany, varím ešte cca 10 minùt. Pred koncom pridam ešte trochu masla a najemno pokrajanù čerstvú petržlenovú vňať.

  3. Kuracie prsia si osolim, okorením narežem a do zárezov vložím slaninku a syr, prudko opekám zo všetkých strán, potom už len prikryjem a pomaly dopekám.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte