Polévka, která chutná a vypadá...lowcarb lehký oběd či večeře.
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
400 g |
400 g |
150 ml |
150 ml |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 snítka |
1 snítka |
Noky | |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Mražený hrášek dáme krátce povařit spolu s vývarem a mátou, pak rozmixujeme a přidáme smetanu, podle chuti dosolíme.
Sněhové noky - bílky osolíme a ušleháme tuhý sníh , do něho zlehka vmícháme nasekanou petrželku a dvěmi lžícemi tvoříme noky, které dáme do vařící osolené vody.
Makronutrienty
66%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 327 kJ | 1 061 kJ |
Kalorická hodnota | 78,2 kcal | 254 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,9 g
2,31 g |
35,2 g
7,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,09 SVJ | 3,52 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,533 g
0,259 g |
1,73 g
0,841 g |
Bílkoviny | 4,95 g | 16,1 g |
Sůl | 0,534 g | 1,73 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů