Hráškový krém se sněhovými noky
Polévka, která chutná a vypadá...lowcarb lehký oběd či večeře.
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hrášek mražený | 400 g |
vývar zeleninový domácí | 150 ml |
sůl | 1 špetka |
smetana na vaření | 2 lžíce |
čerstvá máta | 1 snítka |
vaječný bílek | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Mražený hrášek dáme krátce povařit spolu s vývarem a mátou, pak rozmixujeme a přidáme smetanu, podle chuti dosolíme. Sněhové noky - bílky osolíme a ušleháme tuhý sníh , do něho zlehka vmícháme nasekanou petrželku a dvěmi lžícemi tvoříme noky, které dáme do vařící osolené vody.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů