Hráškovo-špenátová krémová polévka (od 8 měsíců)

Máma v kuchyni

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Hráškovo-špenátová krémová polévka (od 8 měsíců)

Hráškovou polévku miluje, špenátovou nejí. Znáte to? A co se stane, když uděláte hráškovou se špenátem? Nikdo to nepozná, SAMOZŘEJMĚ ;-))

Postup přípravy

  1. Na malém množství oleje osmahněte nahrubo pokrájenou cibuli. Až začne zlátnout, přidejte ještě česnek na plátky a společně dopečte. Poté podlijte vodou nebo vývarem, nechte přijít k varu a přidejte hrášek a špenát. Jen krátce prohřejte a poté rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Zjemněte jej smetanou nebo plnotučným mlékem a dochuťte solí a nastrouhaným muškátovým oříškem. V případě potřeby nařeďte ještě dalším vývarem na správnou hustotu.

  2. Doporučuju servírování s pár kapkami panenského oleje, přidat můžete i libovolná semínka (od 2 – 3 let) či krutony. S kouskem chleba polévka směle nahradí i hlavní chod.

  3. Dětská specifika:

    Smetana nebo mléko po tepelné úpravě jsou tabulkově doporučovány od 1 roku. Nic se ale nestane, pokud je ke zjemnění menším dětem nepoužijete.

    Pozor na cibuli a česnek - jsou hůře stravitelné a mohou nadýmat, nedávejte je tedy dětem, které ještě nemají tyto potraviny vyzkoušené.

    Hrášek je doporučován od 8 měsíců, špenát je vhodný mezi prvními druhy zeleniny.

    Dětem do 1 roku nesolíme a šetříme také s kořením.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte