- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pyré | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 ml |
100 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Hrášek uvaříme v malém množství vody a rozmixujeme.
-
Zahustíme moukou a povaříme.
-
Zjemníme mlékem a dochutíme solí a pepřem
Tip
Podáváme s uzeným masem a kyselou okurkou nebo jako doplněk k různě upraveným masům.
Makronutrienty
73%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 420 kJ | 865 kJ |
Kalorická hodnota | 100 kcal | 207 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,9 g
3,53 g |
32,9 g
7,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,59 SVJ | 3,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,288 g
0,084 g |
0,594 g
0,173 g |
Bílkoviny | 5,53 g | 11,4 g |
Sůl | 0,289 g | 0,596 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů