HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA
Pre dnešok je to táto hrášková polievka, za ktorej super krémovú konzistenciu nemôže nič iné, ako MioMat @miomatsk Ak MioMat doma zatiaľ nemáte alebo len uvažujete o jeho kúpe, tak polievku zvládnete hravo vymixovat aj klasické ponorným mixérom.
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Polévky
- Pomalý hrnec
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 1 kus |
hrášek mražený | 250 g |
mrkev | 2 kusy |
čočka červená | 3 lžíce |
kořenicí směs kari, jemné | 1 lžička |
kmín mletý | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
česnek stroužky | 2 kusy |
limetková šťáva | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžíce |
dýňová semínka | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zeleninu očistíme, nakrájame nadrobno a dáme do MioMatu. Ak by sme polievku varili na sporáku, tak ešte pred tým zeleninu osmahneme na oleji. V MioMate zalejeme zeleninu vodou, pridáme koreniny a zapneme polievkový režim. Po uvarení dochutíme 2 strúčikmi cesnaku a limetkovou šťavou. Pri MioMate zvyknem olej tiež pridávať až po uvarení jedla.
-
Hrášková polievka chutí ešte lepšie, keď si do nej pri jej servírovaní pridáte rôzne semienka
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů