- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kaše | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
3 kusy |
3 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Navrch | |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Postup ➡️ hrach si niekoľkokrát premyjem a dám variť spolu s bobkovým listom, pokiaľ sa hrach uvarí trvá to 35 minút, urobím si zasmažku.
V panvici si rozpustím 2pl bravčovej masti, potom pridám múku, vznikne mi zásmažka,odstavim ju nechám mierne vychladnúť. Očistím si 4 strúčiky cesnaku, postruham ich do pripravenej zásmažky, pridám soľ, vodu tak 100/150ml a rozmiešam na miernom ohni.
Zasmažku pridám do uvareného hrachu (predtým vyberiem bobkový list) nechám prejsť ešte chvíľu varom a hotovo.
-
Špekáčiky si nakrájam a na bravčovej masti opečiem z obidvoch strán.
Makronutrienty
58%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 406 kJ | 2 745 kJ |
Kalorická hodnota | 336 kcal | 656 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
42,7 g
2,26 g |
83,4 g
4,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,27 SVJ | 8,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,3 g
3,92 g |
23,9 g
7,66 g |
Bílkoviny | 18,2 g | 35,4 g |
Sůl | 1,35 g | 2,63 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů