Hraběnčiny řezy - bezlepkové
Pokud dáme místo Jizerky polohrubou mouku, máme známé a oblíbené Hraběnčiny řezy.
- 1h:45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bezlepková mouka, univerzální směs | 400 g |
margarín, s příchutí másla | 200 g |
cukr moučka | 100 g |
cukr vanilkový | 1 kus |
vaječný žloutek | 3 kusy |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový | 0,5 kusu |
jablka | 1 000 g |
cukr krystal | 2 lžíce |
rozinky | 50 g |
skořice | 1 lžička |
vaječný bílek | 3 kusy |
cukr krystal | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Ze surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice.
-
Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24x36 cm.
-
Na těsto jablkovou náplň, sníh, navrch nastrouháme 1/3 těsta.
-
Pečeme na 180°C asi 40 minut. Vychladlé pocukrujeme, nejlepší jsou až druhý den.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů