Hraběnčiny řezy - bezlepkové

Oli

Pokud dáme místo Jizerky polohrubou mouku, máme známé a oblíbené Hraběnčiny řezy.

Hraběnčiny řezy - bezlepkové

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
bezlepková mouka, univerzální směs 400 g
margarín, s příchutí másla 200 g
cukr moučka 100 g
cukr vanilkový 1 kus
vaječný žloutek 3 kusy
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 0,5 kusu
jablka 1 000 g
cukr krystal 2 lžíce
rozinky 50 g
skořice 1 lžička
vaječný bílek 3 kusy
cukr krystal 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice.

  2. Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24x36 cm.

  3. Na těsto jablkovou náplň, sníh, navrch nastrouháme 1/3 těsta.

  4. Pečeme na 180°C asi 40 minut. Vychladlé pocukrujeme, nejlepší jsou až druhý den.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů