Pokud dáme místo Jizerky polohrubou mouku, máme známé a oblíbené Hraběnčiny řezy.
- 1h:45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bezlepková mouka, univerzální směs 400 g |
400 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 0,5 kusu |
0,5 kusu |
Náplň | |
1 000 g |
1 000 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
Sníh | |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Ze surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice.
-
Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24x36 cm.
-
Na těsto jablkovou náplň, sníh, navrch nastrouháme 1/3 těsta.
-
Pečeme na 180°C asi 40 minut. Vychladlé pocukrujeme, nejlepší jsou až druhý den.
Makronutrienty
78%
4%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Sacharidy
z toho cukry |
34,4 g
10,3 g |
68,6 g
20,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,44 SVJ | 6,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,36 g
2,23 g |
16,6 g
4,45 g |
Bílkoviny | 1,63 g | 3,25 g |
Sůl | 0,25 g | 0,499 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů