Velmi jednoduchý a lahodný lowcarb dezert. Zvolila jsem kulatou formu, ráda v ní peču, ale můžete péct samozřejmě na malém plechu a pak budete mít hraběnčiny řezy.
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 21 cm | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
200 g |
200 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
(40 g do těsta, 20 g do sněhu) 60 g |
60 g |
70 g |
70 g |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
(jablka nejsou LC, tak kdo drží striktně, může nahradit něčím vhodným, třeba i cuketou) 2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Oddělila jsem žloutky od bílků. Ze žloutků, sladidla, másla, mouky a prášku do pečiva jsem ručně vypracovala těsto. Jednu třetinu těsta jsem zabalila do fólie a dala do mrazáku. Zbylé těsto jsem také zabalila do fólie a dala do ledničky. Já jsem to tam měla dvě hodiny, ale mohla by stačit i hodina.
-
Jablka jsem oloupala, zbavila jadřinců a nastrouhala na hrubém struhadle. Z bílků a soli jsem vyšlehala tuhý sníh. Před koncem šlehání jsem přidala sladidlo.
-
Těsto z ledničky jsem rozválela mezi dvěma pečícími papíry a přendala na dno formy. Formu jsem nevymazávala. Těsto však můžete do formy i namačkat.
Formu s těstem jsem vložila do předehřáté trouby a pekla 10 minut na 180 stupňů.
-
Na předpečené těsto jsem navrstvila jablka, která jsem posypala skořicí.
Pak jsem přidala sníh a stěrkou ho uhladila. Těsto z mrazáku jsem nastrouhala na hrubém struhadle a posypala s ním povrch.
-
Dopekla jsem v troubě, dokud těsto na povrchu nezezlátlo. 10 - 15 minut, podle toho, jak vám peče trouba.
Makronutrienty
29%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 047 kJ | 1 155 kJ |
Kalorická hodnota | 250 kcal | 276 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12 g
1,96 g |
13,2 g
2,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,2 SVJ | 1,32 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,1 g
5,84 g |
23,2 g
6,44 g |
Bílkoviny | 7,98 g | 8,8 g |
Sůl | 0,463 g | 0,511 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů