Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi a játrovými knedlíčky

Klasika v lowcarb provedení - úžasně dobrá sytá polévka! Děkujeme Zuzce Causeway za krásný recept :)

Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi a játrovými knedlíčky

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
hovězí žebra 500 g
cibule 1 kus
mrkev 2 kusy
celer 0,5 kusu
petržel kořenová 1 kus
pepř černý celý 1 lžička
sůl 1 lžička
bobkový list celý sušený 4 kusy
játra vepřová 200 g
vajíčka 1 kus
pepř černý mletý 1 lžička
sůl 1 lžička
česnek stroužky 5 kusů
majoránka sušená drhnutá 1 lžíce
mandlová mouka 3 lžíce
droždí lahůdkové sušené, tebi 4 lžíce
vajíčka 2 kusy
sůl 0,5 lžičky
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Maso jsem dala do hrnce s vodou a varila pomalu ,ze zacatku kdyz se vyvar zacal varit tak jsem davala penu pryc .Az se pena na vrchu nedelala tak se vyvar varil pomalu 7 hodin. AZ byl vyvar hotovej ,pridala jsem zeleninu a varila do zmeknuti. Maso s kostma jsem vytahla ,obrala ,zeleninku nakrajela na kosticky a vyvar je hotovej.

  2. Jatra si ocistime a nameleme ,pridame veskere ingredience a dame varit vodu a delame knedlicky.Az vyplavou na povrch tak jeste chvilenku nechame avarit a jsou hotove a hlavne mekke.

  3. Nudle: vajicka rozslehame,pridame sul a na neprilnavou panvicku nalejeme rozmixovane vajicka a smazime z obouch stran na sucho.Omeletu vyndame na prkynko a nakrajime na nudle.

  4. No a naaranzujem talir se zeleninkou ,masem ,nudelma a jatry a nalejeme dobry vyvar, pridana petrzelka.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů