Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi a játrovými knedlíčky
Klasika v lowcarb provedení - úžasně dobrá sytá polévka! Děkujeme Zuzce Causeway za krásný recept :)
- 8h
- 6 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Polévky
- Pomalý hrnec
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí žebra | 500 g |
cibule | 1 kus |
mrkev | 2 kusy |
celer | 0,5 kusu |
petržel kořenová | 1 kus |
pepř černý celý | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
bobkový list celý sušený | 4 kusy |
játra vepřová | 200 g |
vajíčka | 1 kus |
pepř černý mletý | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
česnek stroužky | 5 kusů |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžíce |
mandlová mouka | 3 lžíce |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 4 lžíce |
vajíčka | 2 kusy |
sůl | 0,5 lžičky |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Maso jsem dala do hrnce s vodou a varila pomalu ,ze zacatku kdyz se vyvar zacal varit tak jsem davala penu pryc .Az se pena na vrchu nedelala tak se vyvar varil pomalu 7 hodin. AZ byl vyvar hotovej ,pridala jsem zeleninu a varila do zmeknuti. Maso s kostma jsem vytahla ,obrala ,zeleninku nakrajela na kosticky a vyvar je hotovej.
-
Jatra si ocistime a nameleme ,pridame veskere ingredience a dame varit vodu a delame knedlicky.Az vyplavou na povrch tak jeste chvilenku nechame avarit a jsou hotove a hlavne mekke.
-
Nudle: vajicka rozslehame,pridame sul a na neprilnavou panvicku nalejeme rozmixovane vajicka a smazime z obouch stran na sucho.Omeletu vyndame na prkynko a nakrajime na nudle.
-
No a naaranzujem talir se zeleninkou ,masem ,nudelma a jatry a nalejeme dobry vyvar, pridana petrzelka.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů