Hovězí stir-fry - LC

Laduš

Hovězí stir-fry - LC

Nenáročné na přípravu, rychlé, lahodné. :)

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme ostrým nožem na tenké nudličky. Můžeme si jej naložit předem spolu s chilli, česnekem, sezamovým olejem a omáčkami. Naložené a přikryté fólií můžeme nechat v lednici až 24 hodin.

  2. Ve woku rozpálíme olej. Pak přidáváme maso po částech, aby nám příliš neklesla teplota a maso nepustilo šťávu. Restujeme velmi zprudka. Během restování promícháváme.

    Když je maso hotové, vyjmeme je z pánve. Přidáme trošku oleje, mrkev s lusky a lehce orestujeme.

  3. Poté maso vrátíme zpět do pánve a přilijeme vývar. Promícháme, snížíme teplotu a necháme chvilku probublat.

    Je-li třeba, dosolíme. Doporučuji ale během vaření nesolit a případně dosolit až nakonec po ochutnání. Je dost možné, že sůl nebude třeba, jelikož jak sójovka, tak vývar už slané jsou.

  4. Jako přílohu mám restovanou ředkev, ale skvěle by se hodily např. i cuketové nebo konjakové nudle či květáková "rýže".

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte