Nenáročné na přípravu, rychlé, lahodné. :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 lžička |
1 lžička |
prolisované 2 stroužky |
2 stroužky |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
nakrájená na plátky škrabkou na zeleninu 1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
200 ml |
200 ml |
nasucho opražené, na posypání pokrmu 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme ostrým nožem na tenké nudličky. Můžeme si jej naložit předem spolu s chilli, česnekem, sezamovým olejem a omáčkami. Naložené a přikryté fólií můžeme nechat v lednici až 24 hodin.
-
Ve woku rozpálíme olej. Pak přidáváme maso po částech, aby nám příliš neklesla teplota a maso nepustilo šťávu. Restujeme velmi zprudka. Během restování promícháváme.
Když je maso hotové, vyjmeme je z pánve. Přidáme trošku oleje, mrkev s lusky a lehce orestujeme.
-
Poté maso vrátíme zpět do pánve a přilijeme vývar. Promícháme, snížíme teplotu a necháme chvilku probublat.
Je-li třeba, dosolíme. Doporučuji ale během vaření nesolit a případně dosolit až nakonec po ochutnání. Je dost možné, že sůl nebude třeba, jelikož jak sójovka, tak vývar už slané jsou.
-
Jako přílohu mám restovanou ředkev, ale skvěle by se hodily např. i cuketové nebo konjakové nudle či květáková "rýže".
Makronutrienty
16%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 655 kJ | 1 034 kJ |
Kalorická hodnota | 157 kcal | 247 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,24 g
1,4 g |
6,69 g
2,22 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,424 SVJ | 0,669 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,1 g
4,42 g |
17,5 g
6,98 g |
Bílkoviny | 10,8 g | 17 g |
Sůl | 1,11 g | 1,75 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů