Hovězí stir-fry - LC
Nenáročné na přípravu, rychlé, lahodné. :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Jíme venku
- Obědy a večeře
- Orestování
- Orientální
- Oslava
- Outdoor a trek
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí pupek, flank steak | 400 g |
sezamový olej | 1 lžička |
česnek stroužky | 2 stroužky |
sojová omáčka | 2 lžíce |
ústřicová omáčka | 3 lžíce |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
arašídový olej | 1 lžíce |
mrkev | 1 kus |
zelené fazolové lusky mražené | 100 g |
vývar hovězí domácí | 200 ml |
sezamové semínko světlé | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme ostrým nožem na tenké nudličky. Můžeme si jej naložit předem spolu s chilli, česnekem, sezamovým olejem a omáčkami. Naložené a přikryté fólií můžeme nechat v lednici až 24 hodin.
-
Ve woku rozpálíme olej. Pak přidáváme maso po částech, aby nám příliš neklesla teplota a maso nepustilo šťávu. Restujeme velmi zprudka. Během restování promícháváme. Když je maso hotové, vyjmeme je z pánve. Přidáme trošku oleje, mrkev s lusky a lehce orestujeme.
-
Poté maso vrátíme zpět do pánve a přilijeme vývar. Promícháme, snížíme teplotu a necháme chvilku probublat. Je-li třeba, dosolíme. Doporučuji ale během vaření nesolit a případně dosolit až nakonec po ochutnání. Je dost možné, že sůl nebude třeba, jelikož jak sójovka, tak vývar už slané jsou.
-
Jako přílohu mám restovanou ředkev, ale skvěle by se hodily např. i cuketové nebo konjakové nudle či květáková "rýže".
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů