Hovězí stir-fry - LC

Laduš

Nenáročné na přípravu, rychlé, lahodné. :)

Hovězí stir-fry - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
hovězí pupek, flank steak 400 g
sezamový olej 1 lžička
česnek stroužky 2 stroužky
sojová omáčka 2 lžíce
ústřicová omáčka 3 lžíce
chilli sušené mleté 1 špetka
arašídový olej 1 lžíce
mrkev 1 kus
zelené fazolové lusky mražené 100 g
vývar hovězí domácí 200 ml
sezamové semínko světlé 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme ostrým nožem na tenké nudličky. Můžeme si jej naložit předem spolu s chilli, česnekem, sezamovým olejem a omáčkami. Naložené a přikryté fólií můžeme nechat v lednici až 24 hodin.

  2. Ve woku rozpálíme olej. Pak přidáváme maso po částech, aby nám příliš neklesla teplota a maso nepustilo šťávu. Restujeme velmi zprudka. Během restování promícháváme. Když je maso hotové, vyjmeme je z pánve. Přidáme trošku oleje, mrkev s lusky a lehce orestujeme.

  3. Poté maso vrátíme zpět do pánve a přilijeme vývar. Promícháme, snížíme teplotu a necháme chvilku probublat. Je-li třeba, dosolíme. Doporučuji ale během vaření nesolit a případně dosolit až nakonec po ochutnání. Je dost možné, že sůl nebude třeba, jelikož jak sójovka, tak vývar už slané jsou.

  4. Jako přílohu mám restovanou ředkev, ale skvěle by se hodily např. i cuketové nebo konjakové nudle či květáková "rýže".

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů