Hovězí steak s fazolovými lusky - LC

Laduš

Hovězí steak s fazolovými lusky - LC

Luxusní jídlo, kterému lze těžko odolat. :)

Postup přípravy

  1. Maso jsem několik hodin před přípravou vyndala z lednice, omyla a osušila papírovými utěrkami. Nenaklepávala jsem jej.

    Před přípravou jsem maso osolila a okořenila a vetřela jsem z obou stran olivový olej. (Můžete ale osolit a opepřit až před podáváním, je to dokonce zdravější a vhodné, pokud steaky vystavujete velmi vysoké teplotě, např. na grilu.)

    Pánev jsem hodně rozpálila, až se z ní začalo kouřit a položila jsem na ni steak. Nechala jsem zprudka zatáhnout a aby získal barvu, pak jsem plamen trochu snížila. Opékala jsem takto nasucho z každé strany čtyři minuty. Přidala jsem máslo a opékala jsem ještě minutu z každé strany. (Samozřejmě, čas opékání zvolíme dle toho, jak moc propečený steak máme rádi.)

    Steak jsem přendala na nahřátý talíř a přikryla alobalem. Nechala jsem odpočinout zhruba 8 minut.

    Maso jsem nakrájela na velmi tenké plátky kolmo k vláknům.

  2. Plátky slaniny jsem nakrájela na kostičky a opražila na pánvi. Pokud máte velmi libovou slaninu a nepustí moc tuku, přidejte kousek másla, lusky jsou pak velmi chutné.

    Přidala jsem fazolové lusky, osolila a orestovala.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte