Hovězí steak a salátek s Roqueforem a vlašskými ořechy

Oli

Luxusní oběd od Iris Stranska Roger Ruiz, děkujeme :)

Hovězí steak a salátek s Roqueforem a vlašskými ořechy

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
hovězí pupek, flank steak 400 g
olivový olej 1 lžička
máslo čerstvé 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 2 špetky
rozmarýn 2 snítky
oregano, dobromysl čerstvá 2 snítky
česnek stroužky 2 kusy
směs listových salátů 2 hrsti
cibule červená 1 kus
rajčata cherry 6 kusů
olivový olej 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
oregano, dobromysl čerstvá 1 snítka
sýr s modrou plísní, rostlinný sýr 50 g
ořechy vlašské 4 kusy

Postup přípravy

  1. Maso musi mit pokojovou teplotu. Dame si rozpalit panev. Maso z kazde strany pomazeme olivovym olejem a dame na suchou rozpalenou panev. Opekame z kazde strany 4 minuty. Pridame maslo, sul, pepr, cesnek, rozmaryn a oregano. Restujeme cca jeste 1 minutu z obou stran. Vypneme plotnu a nechame 5 minut maso odpocinout.

  2. Vše spolecne promichame a nechame odlezet chvilku v lednici. Pri servirovani ozdobime roqueforem a vlasaky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů