Hovězí steak a salátek s Roqueforem a vlašskými ořechy
Luxusní oběd od Iris Stranska Roger Ruiz, děkujeme :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí pupek, flank steak | 400 g |
olivový olej | 1 lžička |
máslo čerstvé | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
rozmarýn | 2 snítky |
oregano, dobromysl čerstvá | 2 snítky |
česnek stroužky | 2 kusy |
směs listových salátů | 2 hrsti |
cibule červená | 1 kus |
rajčata cherry | 6 kusů |
olivový olej | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
oregano, dobromysl čerstvá | 1 snítka |
sýr s modrou plísní, rostlinný sýr | 50 g |
ořechy vlašské | 4 kusy |
Postup přípravy
-
Maso musi mit pokojovou teplotu. Dame si rozpalit panev. Maso z kazde strany pomazeme olivovym olejem a dame na suchou rozpalenou panev. Opekame z kazde strany 4 minuty. Pridame maslo, sul, pepr, cesnek, rozmaryn a oregano. Restujeme cca jeste 1 minutu z obou stran. Vypneme plotnu a nechame 5 minut maso odpocinout.
-
Vše spolecne promichame a nechame odlezet chvilku v lednici. Pri servirovani ozdobime roqueforem a vlasaky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů