Hovězí roštěnky s mandlovým knedlíkem - LC

Laduš

Hovězí roštěnky s mandlovým knedlíkem - LC

Toto lowcarb jídlo vařil přítel, povedlo se mu skvěle (ostatně jako všechna jídla).

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm orestujeme po obou stranách, necháme tzv. zatáhnout.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Nemusí být nadrobno. Ve velkém kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli v něm osmažíme do hněda. Stejně, jak když se cibule smaží na guláš, takže obrnit se trpělivostí, trvá to dlouho. Díky tomu dostane omáčka nejen skvělou chuť, ale i tu krásnou tmavě hnědou barvu.

  3. Když je cibule osmažená, přidáme prolisovaný česnek a ještě krátce osmahneme. Potom do kastrolu vložíme maso i s výpekem, podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme na mírném ohni do změknutí, cca 2,5 hodiny. Podle potřeby podléváme.

  4. Maso vyjmeme a šťávu promixujeme tyčovým mixérem. Poté vrátíme maso zpět do omáčky a pokud je třeba, tak ještě dochutíme.

  5. Knedlík: Větší hrnek vymažeme máslem. Vyklepneme do něj jedno vajíčko, osolíme, přidáme 2 vrchovaté lžíce mandlové mouky a půl lžičky prášku do pečiva s vinným kamenem. Vše důkladně promícháme. Pak přidáme trochu plnotučného mléka, aby mělo těsto konzistenci řidší kaše. Promícháme a vložíme do mikrovlnné trouby na 2:40 minut.

    Toto je jedna porce.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte