Hovězí roláda s dýňovým pyré a baby brokolicí

Adéla Kábelová

Časově sice trochu náročnější recept, ale to naznemená, že je třeba stát celou dobu u plotny. Většinu času se totiž roláda dělá v pomalém hrnci a zvládne to i zcela bez asistence :-)

Hovězí roláda s dýňovým pyré a baby brokolicí

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
dýně máslová 500 g
brokolice 150 g
hovězí pupek, flank steak 500 g
olivový olej 10 ml
rajčata sušená 30 g
špenát, čerstvé listy 50 g
pancetta uzená 30 g
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 30 g

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravím roládu. Flank steak rozříznu napolovinu tak, aby vytvořil souvislý plát. Maso osolím, opepřím, (můžu přidat i prolisovaný česnek), pokladu pancettou, nakrájenými sušenými rajčaty, čerstvým baby špenátem (ten jsem nejprve dala na chvíli na pánev a dusila nasucho do změknutí) a rozdrobeným sýrem feta. Zaroluji a svážu provázkem. Následně roládu orestuji na pánvi na olivovém oleji, aby se ze všech stran zatáhla a dám ji, společně s výpekem, do pomalého hrnce, kde ji nechám cca 3 hodiny. Těsně před tím, než je roláda hotová si na pařáčku nejprve připravím doměkka na kostičky nakrájenou dýni. Trvá to cca 10 minut. Vyjmu dýni do misky, přidám sůl, pepř, trochu citronové šťávy a mixuji do podoby pyré. Baby brokolici jen cca 5 minut podusím na pařáčku, který se uvolnil po dýni. A je hotovo!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů