Hovězí roláda s dýňovým pyré a baby brokolicí

Adéla Kábelová

Hovězí roláda s dýňovým pyré a baby brokolicí

Časově sice trochu náročnější recept, ale to naznemená, že je třeba stát celou dobu u plotny. Většinu času se totiž roláda dělá v pomalém hrnci a zvládne to i zcela bez asistence :-)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravím roládu. Flank steak rozříznu napolovinu tak, aby vytvořil souvislý plát. Maso osolím, opepřím, (můžu přidat i prolisovaný česnek), pokladu pancettou, nakrájenými sušenými rajčaty, čerstvým baby špenátem (ten jsem nejprve dala na chvíli na pánev a dusila nasucho do změknutí) a rozdrobeným sýrem feta. Zaroluji a svážu provázkem. Následně roládu orestuji na pánvi na olivovém oleji, aby se ze všech stran zatáhla a dám ji, společně s výpekem, do pomalého hrnce, kde ji nechám cca 3 hodiny.

    Těsně před tím, než je roláda hotová si na pařáčku nejprve připravím doměkka na kostičky nakrájenou dýni. Trvá to cca 10 minut. Vyjmu dýni do misky, přidám sůl, pepř, trochu citronové šťávy a mixuji do podoby pyré. Baby brokolici jen cca 5 minut podusím na pařáčku, který se uvolnil po dýni. A je hotovo!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte