HOVĚZÍ PO MILÁNSKU Z "POMALÁČKU"

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

HOVĚZÍ PO MILÁNSKU Z "POMALÁČKU"

Tak jsme se dneska příjemně pomalu proloudali dopolednem až k obědu... já a můj Crock-pot. A aby nedošlo k mýlce, to není můj nový milenec, ale starý dobrý kuchyňský pomocník... "pomalý hrnec".

Postup přípravy

  1. Cca 800g zadního hovězího (odblanit, očistit), hladká mouka na obalení, 1 středně velká cibule (nadrobno), 5 stroužků česneku (nadrobno), 3 čerstvé žampiony (nadrobno), 1 polévková lžíce rajského protlaku, 500ml vývaru (kdo nemá, použije 500ml vody a 1 kostku Masoxu), 100ml červeného sůl, mletý černý pepř, 1 polévková lžíce medu, 30g změklého másla, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, olej.

  2. Maso nakrájíme na silnější plátky (nenaklepáváme!), obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na oleji. Vyjmeme z pánve a vložíme do "pomaláčku". Ve výpeku necháme zesklovatět cibuli, přisypeme česnek, velmi zvolna orestujeme a vsypeme k masu. Přidáme žampiony, rajský protlak, vývar, víno, sůl a pepř. Přiklopíme a dusíme na vyšší stupeň cca 3 hodinky.

  3. Poté maso z hrnce vyjmeme, omáčku dohladka rozmixujeme ponorným mixerem, dochutíme solí a pepřem, přidáme med a máslo utřené se lžící hladké mouky. Důkladně promícháme a necháme ještě asi 15-20 minut provařit. Pak do omáčky vrátíme maso a přiklopené necháme prohřát.

  4. Vše lze samozřejmě "spáchat" i bez pomalého hrnce, buďto v "tlakáči" nebo v klasickém hrnci s pokličkou.

    Pozn.: K tomuto pokrmu se podávají vařené těstoviny, hustě posypané strouhaným sýrem.

    Na obrázku může být: jídlo

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte