Hovězí po burgundsku - nízkosacharidové

Oli

Na rovinu - tato úprava hovězího je pracná. A na rovinu - vynikající, takovýto LC (low carb) oběd bude ve vašem jídelníčku zaujímat jedno z čestných míst. Suroviny jsou dost variabilní, jen jedno prosím ponechte: čerstvý zázvor :). Druhý den je ještě lepší, doporučuji udělat zrovna dvojnásobné množství, uvidíte...:))

Hovězí po burgundsku - nízkosacharidové

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
hovězí kližka bez kosti 1 000 g
sádlo 1 lžíce
slanina 200 g
cibule 1 kus
mrkev 1 kus
petržel kořenová 1 kus
celer 0,25 kusu
česnek stroužky 2 kusy
mražené houby - hřiby 200 g
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
zázvor, čerstvý kořen 4 cm
tymián čerstvý 2 snítky
vývar z kostí domácí 400 ml
víno červené jakostní 300 ml
hořčice plnotučná 1 lžička

Postup přípravy

  1. Nechte si čas na přípravu zeleniny: očistěte, oloupejte. Kořenovou zeleninu na kotičky, česnek nasekat, zázvor na malé kousky. Vyndáme si maso z lednice, otevřeme víno, ochutnáme :)).

  2. A jedeme: na sádlo anglickou slaninu na kostičky, orestovat a přidat cibuli, přidat maso na kostky nakrájené, orestovat, osolit, opepřit. Dále přidáme česnek, zázvor, zeleninu a vše společně orestujeme. Už teď je všude krásná vůně.

  3. Přidáme mražené hříbky (nebo klidně žampiony), tymián, zalijeme vývarem a vínem. Dusíme doměkka, já jsem dělala 55 min.v papiňáku.

  4. Maso, houby a půlku zeleniny si vyndáme do jiného katrolu. To co zůstalo v původním kastrolu/papiňáku rozmixujeme, tím budeme mít luxusní omáčku již hustou.Ochutnáme, dochutíme dle sebe.

  5. Podáváme s grusetkami, LC knedlíkem, květákovou kaší, kedlubnovými bramborami...co máme a chceme :). Já dnes s hokkaido proužky, včera s LC houstičkou - to bylo lepší. DRUHÝ DEN JE LEPŠÍ, jako svíčková či guláš, znáte...

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů