Hovězí po burgundsku - nízkosacharidové

Oli

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Hovězí po burgundsku - nízkosacharidové

Na rovinu - tato úprava hovězího je pracná. A na rovinu - vynikající, takovýto LC (low carb) oběd bude ve vašem jídelníčku zaujímat jedno z čestných míst. Suroviny jsou dost variabilní, jen jedno prosím ponechte: čerstvý zázvor :). Druhý den je ještě lepší, doporučuji udělat zrovna dvojnásobné množství, uvidíte...:))

Postup přípravy

  1. Nechte si čas na přípravu zeleniny: očistěte, oloupejte. Kořenovou zeleninu na kotičky, česnek nasekat, zázvor na malé kousky.

    Vyndáme si maso z lednice, otevřeme víno, ochutnáme :)).

  2. A jedeme: na sádlo anglickou slaninu na kostičky, orestovat a přidat cibuli, přidat maso na kostky nakrájené, orestovat, osolit, opepřit.

    Dále přidáme česnek, zázvor, zeleninu a vše společně orestujeme. Už teď je všude krásná vůně.

  3. Přidáme mražené hříbky (nebo klidně žampiony), tymián, zalijeme vývarem a vínem. Dusíme doměkka, já jsem dělala 55 min.v papiňáku.

  4. Maso, houby a půlku zeleniny si vyndáme do jiného katrolu.

    To co zůstalo v původním kastrolu/papiňáku rozmixujeme, tím budeme mít luxusní omáčku již hustou.Ochutnáme, dochutíme dle sebe.

  5. Podáváme s grusetkami, LC knedlíkem, květákovou kaší, kedlubnovými bramborami...co máme a chceme :). Já dnes s hokkaido proužky, včera s LC houstičkou - to bylo lepší.

    DRUHÝ DEN JE LEPŠÍ, jako svíčková či guláš, znáte...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte