Hovězí perkelt s nudlemi a s tvarohem PH

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Hovězí perkelt s nudlemi a s tvarohem PH

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hovězí kližka bez kosti 1 kg
cibule 1 kus
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
kmín drcený 0,5 lžičky
vývar masový domácí 200 ml
pórek 400 g
bylinky čerstvé směs 1 hrst
tvaroh měkký nízkotučný 1 kus
těstoviny široké nudle 400 g
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do pomalého hrnce, okořeníme a bez přidání vody pomalíme cca 7 hodin na low. Doba se může lišit, podle kvality masa.

  2. Ve studeném vývaru rozmícháme hladkou mouku, přidáme do hrnce, zamícháme a necháme ještě cca 0,5 hodiny pomalit.

  3. Široké nudle uvaříme podle návodu.

  4. Nudle rozdělíme na talíře. Na nudle naservírujeme perkelt, navrch přidáme nízkotučný tvaroh, a nakonec posypeme nasekanými bylinkami a nakrájeným pórkem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů