Hovězí perkelt s nudlemi a s tvarohem PH
- 8h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí kližka bez kosti | 1 kg |
cibule | 1 kus |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
vývar masový domácí | 200 ml |
pórek | 400 g |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
tvaroh měkký nízkotučný | 1 kus |
těstoviny široké nudle | 400 g |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do pomalého hrnce, okořeníme a bez přidání vody pomalíme cca 7 hodin na low. Doba se může lišit, podle kvality masa.
-
Ve studeném vývaru rozmícháme hladkou mouku, přidáme do hrnce, zamícháme a necháme ještě cca 0,5 hodiny pomalit.
-
Široké nudle uvaříme podle návodu.
-
Nudle rozdělíme na talíře. Na nudle naservírujeme perkelt, navrch přidáme nízkotučný tvaroh, a nakonec posypeme nasekanými bylinkami a nakrájeným pórkem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů