- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 hrst |
1 hrst |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s kořením a necháme odležet.
Sušené houby uvaříme v osolené vodě.
Sušené švestky namočíme do vody, jen na chvilku, než připravíme maso.
-
Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem a nasucho na ní zprudka opečeme maso. Opékáme tak dlouho, až maso získá nazlátlou barvu.
K masu přidáme uvařené houby, namočené švestky a nasekané ořechy. Společně prohřejeme.
Tip
Servírujeme s rýží nebo šťouchaným bramborem. Pro dochucení se hodí švestková omáčka.
Makronutrienty
32%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 935 kJ | 2 082 kJ |
Kalorická hodnota | 223 kcal | 498 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,9 g
1,85 g |
31 g
4,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,39 SVJ | 3,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,5 g
1,89 g |
23,3 g
4,21 g |
Bílkoviny | 19,7 g | 44 g |
Sůl | 0,778 g | 1,73 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů