Hovězí na „víně“ s brusinkami
Vařit s vínem je radost. Jenže co když ho kvůli výzvě Whole30 nemůžete použít? Čím víno nahradit? Přemýšleli jsme nad tím, pak jsme si vzpomněli na vinný ocet a rozhodli se zariskovat :). Nakonec naše pokusy vyšly skvěle a musím říct, že takhle „nová“ verze hovězího na víně mi chutná ještě víc :D. Jídlo nechutná tolik po víně, ale o to víc vynikne chuť brusinek a jídlo vám lehce připomene svíčkovou omáčku :). Je to velká bašta. Tak s chutí do toho! (BONUS pro mě – vše vaří v jednom hrnci. Miluju tohle vaření bez špinavého nádobí :))
- 3h:40m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo přepuštěné, ghí | 3 lžíce |
cibule červená | 5 kusů |
hovězí maso zadní kýta | 1,5 kg |
kořenicí směs provensálské bylinky | 2 lžičky |
brusinky sušené | 200 g |
sůl | 3 lžičky |
ocet balsamikový | 80 g |
voda | 1 litr |
Postup přípravy
-
Jak na to, aby byl výsledek dokonalý? – Koukněte na videonávod. Podávejte například s pečený bramborem, grilovanou zeleninou nebo zeleninovým pyré, se vším je to velká bašta :).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů