Hovězí na „víně“ s brusinkami

Live with Anny

Vařit s vínem je radost. Jenže co když ho kvůli výzvě Whole30 nemůžete použít? Čím víno nahradit? Přemýšleli jsme nad tím, pak jsme si vzpomněli na vinný ocet a rozhodli se zariskovat :). Nakonec naše pokusy vyšly skvěle a musím říct, že takhle „nová“ verze hovězího na víně mi chutná ještě víc :D. Jídlo nechutná tolik po víně, ale o to víc vynikne chuť brusinek a jídlo vám lehce připomene svíčkovou omáčku :). Je to velká bašta. Tak s chutí do toho! (BONUS pro mě – vše vaří v jednom hrnci. Miluju tohle vaření bez špinavého nádobí :))

Hovězí na „víně“ s brusinkami

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
máslo přepuštěné, ghí 3 lžíce
cibule červená 5 kusů
hovězí maso zadní kýta 1,5 kg
kořenicí směs provensálské bylinky 2 lžičky
brusinky sušené 200 g
sůl 3 lžičky
ocet balsamikový 80 g
voda 1 litr

Postup přípravy

  1. Jak na to, aby byl výsledek dokonalý? – Koukněte na videonávod. Podávejte například s pečený bramborem, grilovanou zeleninou nebo zeleninovým pyré, se vším je to velká bašta :).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů